Tekad Yuna

  Share
  avatar
  carnationmyra
  superpower MV

  Posts : 703
  Points : 20398
  Location : Venice of Perak

  Tekad Yuna

  Post by carnationmyra on Mon 20 Apr 2009, 1:56 am

  Berbekalkan suara merdu dan imej yang berbeza dengan penyanyi wanita sedia ada membuatkan penonton berbisik sesama sendiri, mengapakah kita lambat melahirkan bakat sebagusnya tatkala keadaan industri muzik negara ketandusan penyanyi hebat.

  Malah, ramai yang baru mendengar namanya ketika lagu ciptaannya, Dan Sebenarnya, terpilih untuk didendang Aishah, pelajar Akademi Fantasia 7 dari Kuching, Sarawak, ketika konsert mingguan pertama, baru-baru ini.

  Yuna, 23, atau nama sebenarnya Yunalis Zarai, tidak menafikan pemilihan lagu itu sedikit sebanyak membantu mempromosi dan memperkenalkan dirinya kepada peminat, khususnya mereka yang kurang terdedah kepada muzik indie tempatan.

  Gadis manis yang juga pelajar tahun akhir Ijazah Sarjana Muda Undang-undang, Universiti Teknologi Mara (UiTM) ini juga bersyukur kerana pihak produksi Astro memberi peluang kepada Aishah memilih lagu itu sebagai tugasan.

  “Pada mulanya saya juga terkejut kerana sebagai pendatang baru, jarang sekali lagu baru seperti ini diberi peluang, apatah lagi lagu ini tidaklah sepopular mana,” kata Yuna merendah diri.

  Anak tunggal dalam keluarga ini yang mula bermain piano dan menyanyi seawal usia enam tahun turut memuji persembahan Aishah membawakan lagu itu yang juga taruhannya untuk memperkenalkan diri dalam dunia hiburan.

  Mula dikenali menerusi laman komuniti Myspace di Internet, tujuan asalnya mencipta lagu dan mendendangkannya sekadar untuk berkongsi muzik tanpa menyangka sambutan yang diterima begitu hangat.

  Siapa sangka, gadis bertudung ini akhirnya menjadi sebutan ramai kerana caranya berbeza, selain rentak lagunya mudah diikuti ramai, seolah-olah dia sungguh berpengalaman.

  “Saya faham ramai terkejut dengan penampilan saya, tetapi saya tidak buat perkara salah. Saya hanya mahu berkongsi muzik saya dengan khalayak. Saya selesa begini dan saya juga gadis biasa yang ingin melakukan sesuatu kepada industri muzik negara.
  avatar
  ARIFFX
  chomot-chomeyl

  Posts : 188
  Points : 18358
  Signature : signature?

  Re: Tekad Yuna

  Post by ARIFFX on Tue 21 Apr 2009, 9:46 pm

  aku dh jatuh cinta dgn suara budak ni neh...

  love
  avatar
  Gila Komik
  chomeyl suda!

  Posts : 421
  Points : 19321
  Signature : Future Made Of Virtual Insanity

  Re: Tekad Yuna

  Post by Gila Komik on Wed 22 Apr 2009, 6:37 am

  time dier mntak couple aku jual mahal...rugi tol la

  Sponsored content

  Re: Tekad Yuna

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Tue 11 Dec 2018, 10:35 am